x
Red West & Mary West With Hot Rhythm: A Good Rocking Christmas

Red West & Mary West With Hot Rhythm
A Good Rocking Christmas

Red West & Mary West With Hot Rhythm: A Good Rocking Christmas

GAFFA

Album / Red West
Utgivning D. 2015.10.16
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Jultraditioner i all ära, men det är roligt när artister anstränger sig lite extra för att skapa något nytt, vilket detta spelglada gäng har satsat på.

Det är få julsånger som håller år efter år, men rockabilly gör sig ofta bra i denna högtids tappning även om det ibland är svårt att särskilja låtarna. Musikstilen står för glädje och fest och Red West är inte bara röd utan får oss även att svänga runt några extra varv kring julgranen.

Visst handlar det om kvalitet. Red och Mary harmonierar sina röster väl tillsammans och instrumenten spelas med flinka fingrar. Bandledaren själv har hela 17 album bakom sig i olika konstellationer, som till exempel The Buckshots och Psychotic Youth. Ändå blir det lite för mycket upprepning eller kanske just därför. Cadillacen behöver nog bromsas upp lite innan motorn börjar gå på tomgång. Julen handlar ju även om eftertanke. Grantoppens stjärna har ännu inte funnit sin plats. Det blir för mycket barnslig "Highschool love" över Mary Wests röst i längden.

Men det är trots allt jul och en julskiva får man ta för vad den är. Det gäller att vara snäll så man inte blir utan julklappar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA