x
Bombus: Repeat Until Death

Bombus
Repeat Until Death

Bombus: Repeat Until Death

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2016.02.26
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Titeln på göteborgarnas tredje platta är lika självklar som den riktning musiken har tagit; återupprepning är helt enkelt kreativ död. Borta är även den gyttjiga ljudbilden till förmån för en polerad produktion. Även om Repeat Until Death riskerar att dela upp sina fans i två läger finns det omisskännliga riffandet hos bandet kvar. Det är fortfarande Bombusrock ut i varenda trumslag och ton.

Det är inte svårt att se vilken riktning bandet siktar in sig på. Att ta en en mer kommersiell väg är inte utan sina risker men flera är de artister som lyckats utan att kompromissa med sin integritet. Kan Bombus läggas till den listan nu? Medan Eyes On The Price fortsätter att vara samma korta och snabba stänkare till albumöppnare som bandet kört med tidigare, kommer överraskningarna bland annat i form av Rust och Deadweight. Feffe Berglunds träffsäkra texter om att lämna bagaget bakom sig samt ett insmygande av elektroniska samplingar visar sig vara ett lyckat drag; gammalt möter nytt, hårt möter mjukt, tuffhet möter ödmjukhet och med ett gäng refränger som inte kommer att klinga av förrän långt efter att sommaren är över. Att även slänga in en halvballad, stärker teorin om att bandet bara har siktet inställt framåt.

Bombus spänner musklerna ännu en gång, behåller punkkänslan intakt och låter fortfarande sin musik byggas från cocktail av Motörheads frenesi, Tanks NWOBHM och Big Business fäbless för praktfulla refränger. Skillnaden är bara att det är mindre svett och mer bodylotion nu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA