x
Primal Fear: Rulebreaker

Primal Fear
Rulebreaker

Primal Fear: Rulebreaker

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2016.01.29
Recenserad av
Mårten Cederberg

Primal Fear har sedan länge hittat huvudingredienserna för sin musik även om de oftast kryddar till anrättningarna aningen olikt, vilket har resulterat i stor framgång inom genren. Som tippat tuggar detta tysk-svenska heavy metal-band på i samma anda även på denna skiva men med lite vassare låtar och mer maxad produktion än sist.


Inledande Angels Of Mercy är kanske bandets svagaste inledning någonsin, men redan i spår två The End Is Near har de ryckt upp sig och levererar kolossalt tunga riff. Den episka elvaminuterlåten We Walk Without Fear är värd att nämnas, men även skivans bästa låt At War With The World och ovanligt svängiga The Devil In Me. 
Ljudet är enormt bra och låtarna är vad vi kan förvänta oss både när det gäller tempon och uppbyggnad. Därmed blir skivan ingen besvikelse men heller ingen ögonbrynshöjare.

Men extra eloge bör ges till Ralfs stabila sånginsats, Magnus briljanta gitarrspel och Jacob Hansen för produktionen. Bryter några regler gör de definitivt inte utan i vanlig ordning så erbjuds vi ett stabilt metalalbum för den breda massan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA