x
Avantasia: Ghostlights

Avantasia
Ghostlights

Avantasia: Ghostlights

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2016.01.29
Recenserad av
Mårten Cederberg


Sammanfattningen kan beskrivas som mäktig när det gäller medverkande, låtar och varaktighet för Tobias Sammet sparar sannerligen inte på krutet längre vilket också resulterar i att han får svårare för varje gång att överträffa sig själv. 
Många olika gitarrister och sångare som gör förväntade insatser ifrån sig där Geoff Tate (Queensryche) känns som den friskaste fläkten även om Jorn Lande är den stora dominanten, det trots att Dee Snider och Ronnie Atkins också imponerar. Men känslan blir återigen att Tobias bör släppa mer av sin egen sång då han tenderar att bitvis bli lite enerverande i sammanhanget. 


Andra låten Let The Storm Descend Upon You som passerar tolv minuter är skivans bästa låt och tillfredsställer alla behov för en Avantasia-lysten person i en och samma låt. Sisters Of Mercy-osande Draconian Love med Herbie Langhals innehåller nya och välkomna grepp och Sharon Den Adels bidrag i Isle Of Evermore är trollbindande och galet vackert. Musiken är sanslöst genomarbetad och snygg precis som konvolutet. Sascha Paeths produktion känns igen och hans, Bruce Kulicks och Oliver Hartmanns gitarrspel är överlag snyggt. Vackra musikaliska landskap och arrangemang av världsklass gör skivan svårslagen och den kanske bästa tänkbara starten på 2016.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA