x
Bombs Of Hades: Death Mask Replica

Bombs Of Hades
Death Mask Replica

Bombs Of Hades: Death Mask Replica

GAFFA

Album / War Anthem
Utgivning D. 2016.01.29
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Kanske är det lokalpatriotismen som förblindar – eller faktumet att Västeråsbandet alltid injicerat sin svängiga döds med mer d-takt och crust än sina scenkollegor – som jag alltid haft en förkärlek för Bombs Of Hades. Samtidigt känns det som om bandet aldrig fått leka med de stora pojkarna på gården, trots musikernas tidigare inblandning i den stockholmska dödsscenen.

Med sitt fjärde album, har inte Bombs Of Hades bara blivit mer konsistenta, de brädar även många av sina konkurrenter. Vad som inledningsvis kan ge intrycket av att vara just den retrodoftande och trötta döds som det gått inflation i på sistone, visar snabbt vara så mycket mer om man bara skrapar lite på ytan. Det dieseldoftande drivet i Tombsday skulle gör Nicke Andersson avundsjuk medan Burning Angel (Uhuru) bryter av all fläskighet med ett av många storslagna solon signerade Jonas Stålhammar.

Det behöver inte alltid vara innovativt med vad Bombs Of Hades gör med Death Mask Replica är att ge genren en adrenalinkick och visa på en finess som många liknande band saknar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA