x
Varg: Das Ende Aller Lügen

Varg
Das Ende Aller Lügen

Varg: Das Ende Aller Lügen

GAFFA

Album / Napalm
Utgivning D. 2016.01.15
Recenserad av
Jesper Robild

Är alla gen- och senvägar till framgång inom metal redan utforskade? Idag väljer band antingen att hylla gamla hjältar eller göra allt för att hitta det där som ingen testat förut. En tredje variant är att sno utan finess och hoppas att ingen kommer på en, och där har tyska Varg en taktik. Blanda så friskt att plagiaten drunknar i varandra.

Fine, bortsett från Turisas krigsmålningar är kanske ingenting direktplockat, men det är svårt att inte konstant dra paralleller till musik och teman som redan testats. Varg kastar sig mellan melodiska death- och blacklandskap, genom snår av halvhjärtade hedniska inslag ut på ett fält av tysk militärmetal. Med så många ingredienser borde det ju ha kommit något spännande, men njä … Zappaeffekten uteblir.

Liknande försök till crossovergeggamoja har redan gjorts av i hemlandet kultförklarade Die Apokalyptischen Reiter, som till skillnad från Varg lyckats koka ihop något eget och intressant. Här hade dessa nyare förmågor kunnat lära sig något. Eller så kan de bara satsa på sin grisiga tappning av black metal, för den ingrediensen fixar de riktigt bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA