x
Saintway: Dark Clouds

Saintway
Dark Clouds

Saintway: Dark Clouds

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.02.12
Recenserad av
Jesper Robild

Du vaknar upp en lördagsmorgon. Det är soligt ute, en fjäril dansar framför solstrålarna som lyser in genom fönstret. Så småningom tar du din picknickkorg i ena handen, någon du tycker om i den andra och promenerar ut på en blomstrande sommaräng för en riktigt mysig stund. Soundtracket till din dag står Saintway för. 

Cheesy, javisst, men även de klyschigaste av scenarion har sina signaturmelodier. Och erkänn, visst låter det lockande med lite vindruvor och rosé på en filt? Stockholmskillarna brer på med vispade trummor, akustiska gitarrer, piano och nanana-körer. Mysfaktorn är skyhög och Saintway lyckas tränga sig igenom filtret av smöriga, snubbiga trubadurer ut i ett sällskap av genuin, gemytlig feelgood.

Det här med lördagsmorgonen måste poängteras ytterligare en gång. För visst är det så att långt ifrån all musik, även bland favoriter, funkar de första 15 minuterna efter uppvaknande. Har du en spellista med öronbalsam i form av Solsbury Hill och Velvet Underground är det hög tid att fylla på med Dark Clouds.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA