x
The Casualties: Chaos Sound

The Casualties
Chaos Sound

The Casualties: Chaos Sound

GAFFA

Download / Season Of Mist
Utgivning D. 2016.01.22
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Tionde studioalbumet från det amerikanska punkbandet landar precis när Motörheads frontfigur Lemmy gått ur tiden. Tajmingen kunde inte varit bättre. För på samma sätt som Foo Fighters-sångaren David Grohl yppade i sitt hyllningstal till Lemmy, så upplevde han Motörhead som den perfekta länken mellan hårdrocken, med band som AC/DC, Black Sabbath och Led Zeppelin, och punken, med band som GBH, The Ramones och Black Flag.

The Casualties bör naturligtvis klumpas ihop med GBH, The Ramones och Black Flag, men de ligger samtidigt väldigt nära Motörhead i sitt uttryck. Har du hört en The Casualties-skiva har du hört alla. De håller benhårt på sitt sound och svajar inte åt något håll. På samma sätt som det är en trygghet är det en besvikelse. Men frågan är: Vill man ha något nytt och samtidigt annorlunda, eller vill man bara ha något nytt?

På Chaos Sound får man de färgsprakande tuppkammarna, de nitförsedda skinnpajerna, de surrande elgitarrerna, det hetsiga tempot, och det ivriga gastandet varvat med de stolta körandet. I några låtar är det lätt att bli fascinerad, men det är också lätt att bli mätt.

På tal om Lemmy förresten, och The Ramones. Här hyllar The Casualties både och genom att ge nytt liv åt Motörheads R.A.M.O.N.E.S.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA