x
Lissie: My Wild West

Lissie
My Wild West

Lissie: My Wild West

GAFFA

Album / Lionboy
Utgivning D. 2016.02.12
Recenserad av
Karin Lillbroända

Lissies tredje fullängdare har fått sin titel efter hennes flytt från Kalifornien tillbaka till USA:s Midwest, hennes hem. Och geografin, eller snarare den levande naturen, är närvarande i musiken. När ugglor hoar i introt till Sun Keeps Rising kastas man ut i den amerikanska vildmarken och skivans mogna sound håller en kvar där. My Wild West bygger sig ett litet bo i bröstet där inspirerande dagdrömmar gärna utspelar sig.

Rivigheten som ofta har hörts från Lissie tidigare får inte lika mycket plats på My Wild West. Tempot är sänkt och Lissie backas upp av en musikalisk konvergens. Tankarna går stundtals till Lana Del Rey och – mest på grund av att de har obehagligt lika röster – Miley Cyrus. Vem som helst skulle kunna luras till att tro att Miley har debuterat i amerikansk folkrock.

Lissie har tagit ett steg längre från mainstreamfåran och befinner sig någonstans i mixen mellan pop, folk och country. Beskrivningen må låta splittrad men Lissie är inte ute på någon chansartad experimentell utflykt. My Wild West är ett vackert album som kommer kunna leva länge.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA