x
Sam Outlaw: Angeleno

Sam Outlaw
Angeleno

Sam Outlaw: Angeleno

GAFFA

Album / Six Shooter
Utgivning D. 2016.01.15
Recenserad av
Emil Viksell

Sam Morgans artistnamn förpliktigar. Helt taget ur luften är det inte, hans avlidna mors flicknamn var Outlaw. Men särskilt fredlös låter han inte L.A.-sonen, med sin "SoCal country". Visst går det att höra Bakersfield-vibbarna på debutalbumet med lite god vilja, eller mer precist: ibland, i vissa låtar. Men mer är hans musik ett slags sidofåra till Nashville-soundet, med inslag av kaliforniskt präglad americana-lätthet.

Det är ett polerat men inte glättigt sound av mjuk country. Fina låtbyggen med inslag av bland annat pedal steel, stråkar och banjo. Till sin hjälp har han haft medlemmar från bland annat Dawes och My Morning Jacket. Och produktionen har skötts av en så aktad musiker som Ry Cooder.

Genomproffsigt ljuder det givetvis, jämsides tillrättalagt. I ett makligt tempo som inte alltid bjuder in till upphetsning. Musik som mest tilltalar hjärnan; yrkesmässigt trogen musikhistorien. Även om hjärtat och kroppen får sin beskärda del ibland. Och det är ändå värt ett gott betyg – med reservation för att det måhända är något övervärderat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA