x
Panic! At The Disco: Death Of A Bachelor

Panic! At The Disco
Death Of A Bachelor

Panic! At The Disco: Death Of A Bachelor

GAFFA

Album / Fueled by Ramen
Utgivning D. 2016.01.15
Recenserad av
Simon Lundberg

När Panic! At The Disco slog igenom på allvar var det många alternativa, även kallad emokids, som var hardcorefanbasen. Jag inkluderad. Sedan dess har inte bandet riktigt lyckats leverera den pop-punken med något alternativa influenser. Det har varit förvirrat. Och på ett vis så låter det mindre förvirrat den här gången.

Den enda originalmedlemmen i bandet är sångaren Brendon Urie och då brukar det kunna bli ... något blekt. På det här albumet låter det i stunder som sig bör med pop och punk i en lång makeoutsession. Med oväntade influenser från hiphop-hållet – lex Fall Out Boy i samma genre. Textinfluenser kan liknas med exempelvis Kesha om ett glorifierande av fest, glamour och konstant fylla. Plus en oväntad sampling av Rock Lobster!?

Stunder när Brendon vill leka lite Gatsby med crooning och jazztoner så håller det verkligen inte och blir enbart pinsamt.

För även om det stundtals låter roligt och inbjudande så är det på samma vis så otroligt intetsägande. Även om textrader som "I'm not as think as you drunk I am" är lustiga är det långt från ett mästerverk. För även om det inte är dåligt, så är det inte heller bra. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA