x
The Rolling Stones: From The Vault: Roundhay Park (Live In Leeds 1982)

The Rolling Stones
From The Vault: Roundhay Park (Live In Leeds 1982)

The Rolling Stones: From The Vault: Roundhay Park (Live In Leeds 1982)

GAFFA

DVD / Eagle Rock
Utgivning D. 2015.11.20
Recenserad av
Emil Viksell

I From The Vault-serien har vi nu kommit fram till den sista konserten som ska ges ut. Året är 1982 och denna stora spelning, runt 80 000 personer i publiken, avslutar Tattoo You-turnén. Det skulle dröja sju år innan Stenarna stod på scenen igen tillsammans, och då utan pianisten Ian Stewart som gick bort i hjärtattack 1985.

Det är nästan samma setlista som i den tidigare utgivna From The Vault-konserten från Hampton Coliseum, på den nordamerikanska östkusten, 1981. Det är också en mycket bättre konsert än detta Leeds-haveri. Måhända var det en hyfsad upplevelse för dem som var där, men för tittarna är det blekt, slarvigt och avslaget. Både visuellt och musikaliskt. Det enda som är kul är att se hur gubbarna gör sig i maxade 80-talskläder.

Inom musiken råder en stark korrelation mellan storleken på arenan och konsertupplevelsen, ju större desto sämre (med några få undantag). Inte heller Rolling Stones kan hantera väldiga stålskelett utomhus, i något som verkar vara mitt på blanka dagen. Trots att Jagger får en mindre löparbana till scen att flänga runt på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA