x
Future: Purple Reign

Future
Purple Reign

Future: Purple Reign

GAFFA

Download / Freebandz
Utgivning D. 2016.01.17
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

På ytan är allt precis som vanligt, precis som alla fans har lärt sig att förvänta sig, när Future släpper mixtape även år 2016. De moln Future omgärdats av har inte riktigt passerat eller försvunnit helt, deras täthet har kanske minskat en aning men ingenting han omringats av har egentligen skingrats tillräckligt mycket för att han ska kunna andas fritt och tänka klart igen. Som vanligt.

Musiken på Purple Reign strävar efter att vara en magnifik samling smärtande 2010-talskonst, stöpt i traditioner som dagligen för olika musikstilar samman, och produktionerna är egentligen nära hiphop mest tack vare hur trummorna är strukturerade och att Future är i centrum i sång, lyrik, och rap. Som vanligt.

Men Future hörs tydligare betydligt oftare över Purple Reign än han gjort på ett tag. Effekterna hans röst så ofta filtreras igenom tappar medvetet i kraft med jämna mellanrum här, som för att indikera att på just detta mixtape ska vad han säger kännas klart och tydligt utan att medvetet påminna om en tjock drogladdad dimma som hans senaste egna släpp från 2015 gör.

Hans vanliga gäng av producenter förstår såklart tanken, de är nästan lika mycket en del av Future som han själv är nuförtiden, och vrider upp ljudbilderna för att domineras av pianon som leder orkestralt inspirerade synthsvep ovanför de mer typiskt intensiva hihat-slagen och kraftfulla basen. Men konsekvensen av den otroliga produktivitet Future & Co visat upp de senaste åren är fortfarande att koncentrationen alltid brister någonstans, där är Purple Reign inget undantag. Som vanligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA