x
Megadeth: Dystopia

Megadeth
Dystopia

Megadeth: Dystopia

GAFFA

Album / Tradecraft
Utgivning D. 2016.01.22
Recenserad av
Jesper Robild

2003 kom St. Anger, och sedan dess har Metallica mest turnerat med 30 år gammal skåpmat. 2004 släppte ärkefienderna Megadeth The System Has Failed – en av bandets starkare plattor. Dave Mustaine har bytt medlemmar friskt och är nu uppe i hela fem studioalbum sedan dess. Kvaliteten har visserligen böljat, men nu var det bestämt dags för nästa kanon.

Att trummis och gitarrist suttit säkra på flera plattor kan vara en orsak till att låtmaterialet sviktat på sistone. Med nya unga förmågor var det problemet löst. Brasilianska nytillskottet i form av gitarrgeniet Kiko Loureiro är möjligen den ingrediens som lyfter materialet på Dystopia ett extra snäpp. Hans lir sticker ut en del från klassiska thrashguror vilket är uppfriskande, och med Conquer And Die har han fått ett helt eget nummer att sola sig igenom.

Kanske låter Dave skadeskjuten live, men i studion kan han fortfarande få till sin bittert aggressiva ton. Fylld av vansinnigt gitarrhantverk är Dystopia ytterligare ett långfinger åt Lars Ulrichs långsamma arbetstempo.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA