x
Sia: This Is Acting

Sia
This Is Acting

Sia: This Is Acting

GAFFA

Album / Sony Music
Utgivning D. 2016.01.29
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Den skygga karaktären Sia, en sångerska som gömmer sig undan strålkastarens ljus, har de senaste varit en intressant kontrast till scenens oftast självupptagna och image-medvetna artister. Hon fick själv uppmärksamhet när hon började skriva låtar åt sig själv efter ett långt uppehåll och en karriär som låtskrivare åt några av världens största artister. Den charmerande kvinnan bakom peruken har fängslat var och varannan person och därmed gjort det svårare för Sia att inte vara offentlig.
 
Det är svårt att inte störa sig på den omaka parningen av sångerskans sällsynta vackra röst och produktionen som för det mesta förlitar sig på ett kommersiellt recept. Vilken lyssnare som helst kan gissa sig fram till ingredienserna utan att någonsin misslyckas.
 
Samma klassiska symptom som många poplåtar har idag hittar vi också hos This Is Acting, nämligen att man inte behöver lyssna på låten mer än en gång för att få hela innehållet. Det sorgliga är att orden som sjungs faktiskt har en del substans, men de dränks i denna otroligt oinspirerade produktionen.
 
Det finns dock något underhållande med hur Sia använder tydliga motsatser. Hon är pop-kändis men försöker samtidigt vara väldigt privat. Jämför det med sättet sångerskan spelar med sin röst; bräcklig och blyg i verserna, sedan kraftfull och genomträngande i refrängerna.
 
Med albumnamnet försöker kanske Sia säga att hon egentligen spelar oss ett spratt. Det är som att hon vet att det här inte är hon. Hon kanske spelar rollen som 2010-talets platina-säljande popsångerska helt medvetet. I sådana fall borde hon få en utmärkelse för att ha visat vad som är fel med den populäraste poppen idag. 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA