x
Francis: Marathon

Francis
Marathon

Francis: Marathon

GAFFA

Album / Strangers candy
Utgivning D. 2016.02.05
Recenserad av
Daniel Andersson

Gagnef – Brooklyn. Falunbaserade indiebandet Francis har existerat sedan 2006, men det är först med de senaste singlarna HorsesFollow Me Home och Turning A Hand som medlemmarna blivit ett band på egna villkor. Ljudbilden ger få anledningar att diskutera referenser, musiken uttrycker ett imponerande lugn och balansen mellan sång och instrument skapar en drömsk och behaglig inramning.

Medlemmarna startade resan i Gagnef, där skivan tog form, men arbetet avslutades i Brooklyn. En resa som fått dem att bli ett band att räkna med. Emellanåt blir dock musiken aningen vuxen, vilket hänger samman med den genomproffsiga framtoningen. Kan även sakna de avgörande låtarna – en högst personlig invändning. 

Albumets första spår Bridges äger en elegans som präglar samtliga spår och den främsta orsaken är Petra Mases starka röst, som i nuläget är en av Sveriges bäst bevarade hemligheter, men förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän situationen är en annan. Vad sägs om att synas i nästa omgång av På Spåret? Enligt min mening kan övriga medlemmar passa på att ersätta Augustifamiljen som behöver vila upp sig. Musiksverige borde ges möjligheten att välkomna ett nytt popband på bästa sändningstid.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA