x
The Temperance Movement: White Bear

The Temperance Movement
White Bear

The Temperance Movement: White Bear

GAFFA

Album / Earache
Utgivning D. 2016.01.15
Recenserad av
Johan Erkki

Britterna i The Temperance Movement har levt livet längs vägarna sedan den självbetitlade debuten 2013. De har passerat otaliga 70-skyltar i Svedala och sett betydlig fler bruksorter än rockdinosaurierna från hemlandet. Växellådan på senaste White Bear har inte restaurerats efter allt slirande på svenskt väglag. 

Bluessvängen står i autodrive och GPS:en är ställd efter samma koordinater som sist; kompromisslös bluesrock, pikant toppad med americana. Inget nytt som överträffar debuten. Men bitvis tangerar däcksulorna att få lite slitage när bandet hamnar i "Hey hey hey come on"-refrängdiket 50 sekunder in på öppningsspåret Three Bulleits

Det vänder fort när ekipaget tar riktning mot arenarock med Phil Campells pipa i förarsätet under Get Yourself Free. Det är här bandet lämnar klubbkällaren i en bonanza av slidegitarr. Fram med tändare. För även titelspåret, White Bear, en arenbluesballad, kan adderas till setlisten. Men mycket av mysrocken stannar på tavernan. Om det fanns en ambulerande festival vid namn Monsters Of Mysrock skulle The Temperance Movement vara en plausibel huvudakt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA