x
Raubtier: Bärsärkagång

Raubtier
Bärsärkagång

Raubtier: Bärsärkagång

GAFFA

Download / Despotz
Utgivning D. 2016.02.19
Recenserad av
Johan Erkki

Roger Pontare rastar hunden på den karga tundran. Hastigt tar jycken form av en otyglad best som gör utfall till ett frenetiskt strängbändande. Raubtier är tillbaka.

Haparanda-trion har den här gången flytt undan pansargryningen och dess slagfält för att gå Bärsärkagång. I ett tyskt-svenskt lexikon översätts Raubtier till rovdjur. Och i titelspåret demonstrerar språkröret Pär Hulkoff att han och sina mannar har anammat namnet med fog. Vidundret river loss i en bestialiskt dubbeltrampsamok. 

Lika snabbt ryggar vilddjuret tillbaka i Bothniablod, som ger en känning av att Pontares vindar har viskat genom Raubtier. Att bandet hissat vit flagg efter alla krigsbataljer är värt en salut i sig, Raubtier lyckas med bedriften att ta sin smala, patenterade industrimetalnisch mot nya jaktmarker. Det finns spår av krut i singeln Den Sista Kulan som aldrig exploderar.

Besten är definitivt inte undernärd när promenaden summeras. Men stundom känns Pär Hulkoffs lägereldshistorier om korpar och björnar något monotona.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA