x
New Keepers Of The Water Towers: Infernal Machine

New Keepers Of The Water Towers
Infernal Machine

New Keepers Of The Water Towers: Infernal Machine

GAFFA

Album / Listenable
Utgivning D. 2016.03.04
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Det kan ske på två sätt; antingen blir Stockholmskvintetten Rush-stora eller så kommer de gå under radarn hos mainstreampubliken tills den dagen de postumt erkänns som Sveriges motsvarighet till de kanadensiska proggiganterna. På det viset är New Keepers Of The Water Towers ett av Sveriges mest intressanta band just nu.

Tredje albumet bygger på den amerikanska sci-fi-författaren Joe Haldemans prisbelönta roman The Forever War; en historia om ett intergalaktisk krig mellan människor och utomjordingar och som är influerad av författarens tid under Vietnamkriget. Rent musikaliskt lyckas bandet översätta detta koncept på ett konkret vis. Det är en episk rymdresa New Keepers Of The Water Towers bjuder på – från ovannämnda bands progressiva rock, via Pink Floyds psykedelia till Mastodons tidiga stoner metal, givetvis med sin egna musikaliska och talangfulla touch intakt.

Om föregående album The Cosmic Child var en rymdsaga som vitt och brett utforskade vår närmaste galax, landar Infernal Machine på okända planeter och gräver sig djupare in i outforskade intergalaktiska kulturer. Det är obskyrt och allt annat än lättillgängligt men oerhört intressant hur mycket bandet vidgar sina vyer och expanderar. Både bokstavligt och bildligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA