x
Meek Mill: 4/4

Meek Mill
4/4

Meek Mill: 4/4

GAFFA

Download /
Utgivning D. 2016.01.22
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Även om det inte finns många poäng han kan plocka genom att sålla sig till tramsiga tjafs över internet med hiphop-älskare och andra rappare, ska Meek Mill inte låta sig nedslås. Han gör bäst i att inte låta sig distraheras med tanke på hur det ser ut när han väljer att fokusera på det han faktiskt byggt en karriär av.

4/4 ger sken av att vara en återgång till just det, trots att det är alldeles för tidigt att tänka så: hans andra album, Dreams Worth More Than Money, släpptes så sent som i juni 2015 och sålde en halv miljon exemplar i USA. Men allt fokus på utomstående oväsentligheter har fått ett bra album och en raptalang att falla i skugga, samt påmint honom om varför han rappar: för att knäcka alla som ställer sig mot honom, precis som han alltid har gjort i battles.

4/4 är fyra spår långt, ett spår fokuserar fullt (men vasst) på fejderna han nu är redo att explodera över, kvarstående tre spår är orkestralt lagda och matchar att Meek Mill är på sitt sedvanligt intensiva och eldfängda humör. Det påminner om vilken tyngd hans låtars närvaro i senaste Rocky-filmen Creed gav scenerna de dök upp i.

Meek Mill låter så nöjd över att få vara spotta loss på sitt hetsiga sätt att det, i princip omedelbart, blir tydligt att det inte finns någon som helst anledning att oroa sig över att folks elaka bilder av honom på internet kanske berör hans rappande. Han blir snarare bara bättre av det, som tur är för alla lyssnare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA