x
Drowning Pool: Hellelujah

Drowning Pool
Hellelujah

Drowning Pool: Hellelujah

GAFFA

Download / Long Branch
Utgivning D. 2016.02.05
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Runt 1983-1984 var Mötley Crüe mina största idoler. En hel vägg i pojkrummet var klädd med deras bilder, hämtade från musiktidningen Okej. När jag såg gruppens avskedsspelning i Globen i höstas, drygt 30 år senare, var jag sannerligen imponerad. I de två första låtarna. På samma vis som konserten svalnade känner jag att Drowning Pool förlorar greppet om sin nya fullängdare. Eller kanske snarare: Amerikanerna håller ett för hårt grepp om Hellelujah.

Jasen Moreno gör sitt yttersta för att engagera. Han har dessutom tre tidigare sångare att överrösta. Här växlar han smidigt mellan allvarligt rytande (tänk Panteras Phil Anselmo) och emotionell sång (tänk Alice In Chains Layne Staley). Hans breda dialekt och uppenbara influenser framställer konceptet som väldigt amerikanskt, helt i linje med bland andra Creed, Disturbed och Godsmack.

Det svänger hyggligt, producenten tillvaratar gruppens energi och det finns både riff och rytmer som sticker ut. Graden av variation i låtmaterialet är däremot låg. Ett större risktagande och fler utflykter som Another Name vore önskvärt. Eller varför inte byta ut en originalmedlem nästa gång, istället för att ständigt skifta sångare? I nuläget framstår i alla fall Jasen Moreno som Drowning Pools främste spelare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA