x
Steven Wilson: 4 ½

Steven Wilson
4 ½

Steven Wilson: 4 ½

GAFFA

Album / Kscope
Utgivning D. 2016.01.22
Recenserad av
Jesper Robild

Det är tacksamt att vara ett fan av Steven Wilson. Sedan Porcupine Tree släppte On The Sunday Of Life 1992 har det inte gått ett år utan att marknaden fått se ny musik från mannen. Efter förra årets fullträff Hand.Cannot.Erase. kunde han knappt hålla sig nio månader innan det var dags igen. Den 40 minuter långa EP:n 4 ½ är som namnet förtäljer tänkt att fungera som mellanlandning mellan soloplatta fyra och fem. Sällan har hans musik låtit så här upplyftande.

Med My Book Of Regrets och Happiness III rör sig Wilson i marker som på textplanet inte är solskenshistorier men rent melodiskt är bland det gladare han producerat. Mer än tematiskt kör det sällan fast sig i samma spår och omväxlingen tillför alltid en dimension till förväntningar och njutning.

Men här finns också mörka, meckiga skapelser och en nyinspelning av en av hans mest avgrundsdeppiga mästerverk, Don't Hate Me. Idolsångerskan Ninet Tayeb gästar och det höjer sig nästan över originalet. Så länge Wilson matar ut kvalitet går det väl att överleva ett tag till utan Porcupine Tree.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA