x
Entombed A.D.: Dead Dawn

Entombed A.D.
Dead Dawn

Entombed A.D.: Dead Dawn

GAFFA

Download / Century Media
Utgivning D. 2016.02.26
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Oavsett vilka musiker Lars Göran Petrov har bakom sig kan man lita på hans pondus. Genom karriären i Entombed, i Entombed A.D. och i aktuella sidoprojektet Firespawn hör man direkt vem det är som bestämmer.

Även om Entombed/Entombed A.D. alltid vågat ta ut svängarna har de varit bäst i sina snabbare låtar. Så även här. I Midas In ReverseTotal Death, Silent Assassin och Black Survival får lyssnaren en rejäl dos mangel och jävlarnamma-attityd på tallriken. Käka upp eller dö. Det är så här death metal ska serveras.

Vad gäller de lugnare låtarna baseras de snarare på gediget sväng och fläskig tyngd, knappast en bristvara i den stolta produktion som Nico Elgstrand åstadkommit ihop med dynamiska duon Jacob Hellner och Tom Van Heesch (Apocalyptica, Enter The Hunt, Rammstein). Hör bara Down To Mars To Ride och den medryckande The Winner Has Lost.

Entombed A.D. är lika coola här som en gång Entombed på Wolverine Blues. Det vill säga att de utan att lämna sina rötter stolt också inför blues-nerv, punk-känsla och en ballad i repertoaren. Och ja, Lars Göran Petrov dominerar varenda låt med sin mustiga röst.

Som grädde på moset: ett urläckert omslag av Watains Erik Danielsson.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA