x
Rihanna: Anti

Rihanna
Anti

Rihanna: Anti

GAFFA

Album / Roc Nation
Utgivning D. 2016.01.27
Recenserad av
Karin Lillbroända

Rihanna är vår tids största popfenomen. Musiken har (nästan) alltid varit det centrala i uppmärksamheten som riktas mot henne. Rihannas album är ständigt efterlängtade, oavsett om hon släpper en om året, som hon gjorde mellan 2009 och 2012, eller om hon låter oss vänta i fyra år, som med nysläppta Anti.

I en tid där spellistor och digitala filer ofta sägs ha raderat albumupplevelsen är det finaste med Anti att det är strukturerat för att lyssna igenom i sin helhet. Det känns åtminstone så, med ett tempo som successivt sänks allt eftersom. Med lite grövre uppdelning får skivan en klassisk A- och B-sida, där den förstnämnda flörtar med radions topplistor och vill sätta soundtracket för helgen. B-sidan har en annan vibe där Rihanna kliver in på nytt territorium och sjunger soul på riktigt. Hon gör det otroligt bra.

Vid ett första möte med Anti bleknar sångerskans tidigare album, trots att de också möttes med hyllningar på sin tid. Frågan är om inte Rihanna har gjort sitt första tidlösa album. Men just när man vill stämpla Anti som ett mästerverk smyger det in ett par förargliga hybrislåtar som inte håller måttet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA