x
Moodblanc: Faith

Moodblanc
Faith

Moodblanc: Faith

GAFFA

Album / Egenutgiven
Utgivning D. 2016.02.03
Recenserad av
Tommy Juto

Man sitter där i mörkret i bilköerna och, jag ska inte ljuga, det låter fan så mycket trevligare i St Tropez. Åtminstone enligt den bild svenska duon Moodblanc målar upp. Faith är deras berättelse om två främlingar som möts på Franska Rivieran och inleder en berg- och dalbana till relation med allt vad det innebär.

Nu-disco är ofta de enstaka låtarnas genre där få lyckas upprätthålla ett intresse över elva raka spår. Magnus Dahlöf och Kenneth Jovinder har dock varit kloka nog att väva in kärleksaffären som en röd tråd och i kombination med ambitiöst arrangerade discostråkar, vokalarrangemang och sjukt snygg produktion blir det en helhet som inte kulminerar förrän i sista låten, singeln Good Things In Life. Daft Punk, Jamiroquai, Air och Chicago house är referenser som gör sig välvilligt påminda.

Om Faith varit en film hade jag gärna sett den. Än hellre upplevt storyn i verkligheten. Till dess får vi nöja oss med att lyssna igenom den och drömma om ett hångel i vattenbrynet. Det är min själ inte dumt det heller.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA