x
Steve Angello: Wild Youth

Steve Angello
Wild Youth

Steve Angello: Wild Youth

GAFFA

Album / SIZE Records
Utgivning D. 2016.01.22
Recenserad av
Klara Hallerström

Ett beat som inte håller är min första tanke. En tanke som dock inte består. Wild Youth är Steve Angellos första soloskiva sedan uppbrottet från legendariska Swedish House Mafia. Den forna gruppen var bombastisk och storslagen och Wild Youth känns som ett självständigt steg bort från det gamla.

Stora steg är ofta förknippade med ovana och omställning och det krävs därför ett par genomlyssningar för att Wild Youth ska gå från trist, platt och spretigt till intressant, moget och faktiskt riktigt bra. Det spretar fortfarande, men tydligt uppåt.

Vissa spår, som Tiger, förblir trist intetsägande men andra växer och låtar som Ocean och Wasted Love sätter sig utan tvekan. Det som skiljer från Swedish House Mafia är att Steve Angello aldrig riktigt exploderar. Det mynnar aldrig ut i det där crescendot vi är så vana vid. Energin som vant tyglas genom albumets starkare spår är kanske inte lika euforisk, men den bubblar helt klart där under locket.

Jag saknar såklart Swedish House Mafia och den substans som de tre medlemmarna med största sannolikhet gav varandra. I det här fallet är många kockar kanske en bättre soppa, men jag vill ändå ha mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA