x
Virgins At Heart: Help Is On The Way

Virgins At Heart
Help Is On The Way

Virgins At Heart: Help Is On The Way

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.03.03
Recenserad av
Jesper Robild

På Huddingekvartetten Virgins At Hearts nya skiva 2 2 Tango hittar vi månadens bästa låt. Indiepop för hela slanten. Bandnamnet talar rätt bra för musiken som känns väldigt lätt och oskuldsfull. Detta leder inte till någon känsla av grå meningslöshet, utan lägger snarare en ömtålig aura över låten.

Bekymmerslöst är kanske ett bättre ord, som en glädjesprudlande fyraåring. Ja, delar av låten kunde rentav haft med en barnprogramsvinjett att göra. Detta handlar inte på något sätt om att förringa eller förminska musikens kvalitéer, för vem behöver inte bli upplyft då och då? Dessutom kan det vara rätt skönt att slippa den hets som följer med vissa indielåtar i upptempo. Till Virgins At Heart kan man slappna av, skratta lite och så är allting bra igen.

Det är minst sagt duktiga låtskrivare det här, och vid en närmre titt på skivan skiftar det rejält i stil och uttryck. Särskilt det stora utbudet av keyboardljud och sångtekniker är värda att lyfta fram. Samtidigt finns den där snälla atmosfären kvar hur Virgins At Heart än väljer att låta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA