x
Amon Amarth: Jomsviking

Amon Amarth
Jomsviking

Amon Amarth: Jomsviking

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2016.03.25
Recenserad av
Mårten Cederberg

Att få visste om att detta band höll på att spela in ett nytt album blev man varse i januari. Att det skulle låta så här pass bra kanske det var fler som kunde skriva under på, även om jag tycker att kompassen fastnat och resulterat i segling i cirklar med denna annars snyggt utsmyckade vikingabåt.

Trummisen Tobias Gustafsson från Vomitory gästspelar på skivan och det föredömligt och igenkännande. Tyska metalgudinnan Doro Pesch gör ett banbrytande och välkommet inhopp i låten A Dream That Cannot Be. Totalt sett är albumet ett skapligt kliv framåt sedan Deciever Of The Gods från 2013. Det tionde släppet är ett konceptalbum som innehåller all form av nödvändig drama. Andy Sneap gör som alltid ett gediget och snyggt produktionsarbete som vi sedan tidigare är bekanta med.

First Kill som öppnar berättelsen är osannolikt stark och On A Sea Of Blood är skivans största behållning tillsammans med stämningsfyllda och avslutande sjuminuterslåten Back On The Northern Shores. Med kompassen i ordning fortsätter nu Amon Amarth sin erövring.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA