x
The Unguided: Lust And Loathing

The Unguided
Lust And Loathing

The Unguided: Lust And Loathing

GAFFA

Album / Napalm
Utgivning D. 2016.02.26
Recenserad av
Mårten Cederberg

Tredje gång gillt passar utmärkt i detta sammanhang då The Unguided på sin tredje platta lyckas med allt som de inte gjorde på de inledande två skivorna. Det är med andra ord harmoni hela vägen.

Produktionen, sången, melodierna, musicerandet och låtarna är sammanvävda och doserade till perfektion. Varje låt är så pass intressant från start till mål att jag endast saknar ett episkt tiominutersepos för att ge denna full pott och dessa stockholmskillar är ett av få band som skulle kunna lyckas med det.

Mellan 2014 års EP Fallen Angels och denna har stordåd skett och svaret på succén kan vara att fler involverats i komponerandet. Är det fallet så är det ett genidrag. King Of Clubs, Heartseeker, Operation E.A.E är direkta favoriter och i lysande Phobos Grip skiner Richard, som visar att man nödvändigtvis inte behöver ha ren sång för att en låt ska sitta som klister i minnet. Just sångarrangemangen och utförandet är på denna skiva oväntat och så oerhört förbättrat än tidigare. Avslutande Hate (and Other Triumphs) är storslagen och en omedelbar succé.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA