x
3 Doors Down: Us And The Night

3 Doors Down
Us And The Night

3 Doors Down: Us And The Night

GAFFA

Album / Spinefarm
Utgivning D. 2016.03.11
Recenserad av
Mårten Cederberg

3 Doors Down gör en Nickelback, var det många som skanderade när första singeln In The Dark släpptes. Liknelsen känns inte helt obefogad och enligt bandet själva har de efter 20 år som band lämnat sin komfortzon. Jag blir fundersam då detta är mer vardagsmat än på deras fem tidigare alster. Det i sin tur får mig tveksam om det egentligen var så bra att lämna just den zonen.

Nickelback är okej och har gjort några riktigt bra låtar under karriären om man bortser från de senaste plattorna, men ändå inte riktigt i klass med ovanstående låt eller dess album. Så det här är trots allt ändå inte ett nytt Nickelback. Detta är mer vitalt, engagerat, välskrivet och framför allt så är det rock med en popkänsla behaglig nog och värd att minnas. Klämkäckt med stor dos sväng och en sångare som berör. Klar produktion och överlag tillrättalagt men med stor hitpotential.

Oavsett om det är upptempo eller ballad så fäster låtarna direkt och detta Missisippiband förtjänar radiotiden mer i jämförelse med sina konkurrenter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA