x
Caliban: Gravity

Caliban
Gravity

Caliban: Gravity

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2016.03.25
Recenserad av
Mårten Cederberg

Caliban är en av Uranus månar men detta femmannaband från tyska Hattingen är mer jordnära än så och de besitter större gravitationskraft än många andra metalcore-band, som gör att man inte oroas över att de ska sväva iväg.

Att fastna i ett mönster är inget för Caliban. Under sina 19 år som band har en ständig och nödvändig utveckling skett konsekvent och även så på bandets tionde album. Mer urkraft och jämnare balans i deras ganska unika sound präglar dessa tolv låtar. Den rena sången är till största del utbytt mot melodiös skriksång vilket gynnar låtarna, deras säregna gitarrslingor finns kvar likaså hockeykörerna.

Ghost Empire från 2014 var överlag sämre än 2012 års I Am Nemesis men ordningen är nu återställd och skivan är en vägg av ljud som kan få vad som helst i gungning. Starkare melodier som känns som gjorda för att resultera i ett sjungande publikhav. Den vackra balladen brOKen är lika passande som frustande inledningen Paralyzed på denna platta som känns mer och mer komplett. Man vill inget annat än att sjunga med i For We Are Forever där titeln känns oerhört trovärdig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA