x
Ra Ra Riot: Need Your Light

Ra Ra Riot
Need Your Light

Ra Ra Riot: Need Your Light

GAFFA

Album / Barsuk
Utgivning D. 2016.02.19
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Och tyvärr inte svårt på ett bra sätt. Inte den typen av svårt som man vill utforska. Problemet med Ra Ra Riot är att man faktiskt förstår vad som verkar vara målet med dessa låtar. Ganska snabbt gör man det. Speciellt om man har hört vilken låt som helst från deras föregående album.
 
Här har vi element som ändå borde vara till ett bands fördel. Förfinade röstspår och harmonier, instrumentalister som är lärda i deras respektive fält såsom varierande stränginstrument, producenter som i indie-världen är ansedda: Vampire Weekend-medlemmen Rostam Batmanglij. Om man vore musik-hypotetiker skulle man rita venndiagram om detta, och visa hur obestridligt stor sannolikheten är att det här blir magiskt. Man skulle ha visat upp moderna typexempel som kultförklarade Fleet Foxes (på ena sidan av den stora genrens spektrum), eller Grammy-vinnande Arcade Fire (på andra sidan och något närmare Ra Ra Riot).
 
Tyvärr kommer detta album varken nå kult- eller vinnar-status. Det ska poängteras att man inte behöver starta ett band med dessa två mål i åtanke, men låtarna här exemplifierar alltför ofta av vad denna genre lider av. Substans och mening saknas mer än vad stunderna av glädje varar.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA