x
Laser & Bas: Ciao Satan EP

Laser & Bas
Ciao Satan EP

Laser & Bas: Ciao Satan EP

GAFFA

Album / Det Svenska Musikundret
Utgivning D. 2016.02.05
Recenserad av
André Spång

Det verkar onekligen som att Carl Johan Lundgren har fått fason på Laser & Bas. Med Ciao Satan har det färska bandet vårdat arvet från Vit Päls och adderat små musikaliska utflykter. För varenda släpp vinner Laser & Bas mer mark, profilerar sig med sin egenhet och statuerar sin plats i pop-Sverige.

De musikaliska utflykterna får gestaltas av Hela Tiden. Det krävs ett mod för att damma av de gamla bossanova-takterna och faktiskt få det att svänga. Laser & Bas ser inget egenvärde i att efterlikna eller imitera, det finns ingen ambition att slänga upp ett finger i luften för att känna efter åt vilket håll vinden blåser.

Den mest markanta skillnaden från Laser & Bas första skiva är hur övertygelsen ökat, det fanns stunder på Avancerad Magi där man inte riktigt trodde på texten. Det kändes helt enkelt inte färdigt. På Ciao Satan litar jag på varje ord, när Lundgren sjunger "Det är bara rock'n'roll baby" i Diggidibao så är det precis det.

Carl Johan Lundgrens begåvning grundar sig i villfarelsen, när han tar ton vet man aldrig riktigt vart det bärkar. Diskbänksrealismen, den så bespottade konstformen känns inte alls mossig och omodern utan fräsch och spännande så länge det står Laser & Bas på etiketten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA