x
Chairlift: Moth

Chairlift
Moth

Chairlift: Moth

GAFFA

Album / Columbia
Utgivning D. 2016.01.22
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Jämförelser är inte något man vill fastna i som musikjournalist. De har den förrädiska makten att få lyssnarens första upplevelse att genast bli mindre neutral och nyfiken. Dessutom har många band spenderat för många album med att försöka bli av med klistermärket en oönskad eller ouppnåelig jämförelse ibland kan kännas som.

Nog med detta "ursäkta men". Caroline Polachek är den sortens sångerska vars röst uppnår nivåer som andra undviker i modern popmusik; därav jämförelsen med brittiska legendaren Kate Bush. Låten Polymorphing är ett fantastiskt exempel på detta, och i kombination med hennes co-producents skarpa och rena musikmagi blir kanske refrängen en av årets lättast ihågkomna melodier.

Resten av albumet är fullproppat med stunder där denna duo gör saker som få lyckas med när de verkligen försöker, och med tre album i bagaget är det som att Chairlift säger att detta extremt igenkännliga och fängslande sound är en lek. Det ser så lätt ut när de gör det, och det kanske är därför som man lätt förbiser det här albumet. Gör inte det misstaget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA