x
The Fall: Wise Ol' Man

The Fall
Wise Ol' Man

The Fall: Wise Ol' Man

GAFFA

Album / Cherry Red Records
Utgivning D. 2016.02.25
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Förra årets Fall-platta var en ganska trött affär och det har börjat barka därhän mer och mer på sista tiden. Så när Mark E Smith och gänget släpper en ny EP finns det alltid risk för enorm besvikelse.

The Fall har alltid använt Ep:s till att släppa precis vad som faller dem in, det kan vara usla inspelningar från replokalen, där man knappt kan höra vilken låt de spelar. Eller katastrofala versioner av låtar som inte var bra från början. Men den här gången verkar det vara mer experimentellt vilket med The Fall alltid bådar gott.

Basen är hög och svänger medan resten av bandet tar ut svängarna mer än de har gjort på ett tag. Det skaver, svänger och låter riktigt bra. Men som det tyvärr varit de senaste åren så halkar låtskrivandet efter och det händer att Mark E Smith istället för att överraska väljer att göra parodi på sig själv. Men det finns något här, som om det tyglades och förädlades skulle kunna vara fantastiskt. Sen är det ju svårt att inte älska en titel som Facebook Troll No Xmas For John Quay.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA