x
Teen: Love Yes

Teen
Love Yes

Teen: Love Yes

GAFFA

Album / Carpark
Utgivning D. 2016.02.19
Recenserad av
Helena Nilsson

Trots sitt positivt klingande namn rymmer Love Yes många komplexa känslor, och det är när också texterna får kliva fram som låtarna verkligen växer. Bakom den välpolerade ytan finns historien om ett kärleksförhållande, svartsjuka och tvivel. I den mer lågmälda Please en dotters fantiserade samtal med en bortgången förälder och en längtan efter ett svar.

Teen, systrarna Teeny, Lizzie och Katherine Lieberson och basisten Boshra AlSaadi, har också på tidigare album experimenterat med sin musik. Grunden som lagts tidigare, kanske främst i The Way And Color från 2014, har på tredje albumet förfinats än mer. Love Yes rymmer ett färgsprakande arrangemang som på samma gång känns både retro och underligt futuristiskt.

Med en i övrigt polerad ljudbild kan man fråga sig varför de valt att lägga till sådana överflödiga detaljer som att vissa låtar avslutas med diverse blåsinstrumentsolon och inklippta musikstycken. Säger de egentligen någonting? Personligen hade jag nog i alla fall hellre skippat dem.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA