x
Wolfmother: Victorious

Wolfmother
Victorious

Wolfmother: Victorious

GAFFA

Download / Universal
Utgivning D. 2016.02.19
Recenserad av
Kristofer Hadodo

I Australien kan det finnas ett botemedel för alla som besväras av Black Sabbaths utgivningstakt och lider av The White Stripes-abstinens. Andrew Stockdale vässar nämligen rösten, laddar om gitarren, hyr in två trumslagare av rang och sätter producent Brendan O'Brien (Mastodon, Pearl Jam) i kontrollrummet. Wolfmothers fjärde platta är ett faktum.

Josh Freese (A Perfect Circle, Nine Inch Nails) sitter på trumpallen i åtta spår, Joey Waronker (Beck, R.E.M.) i tre. Att båda svingar stockar med bravur framgår omedelbart. Deras taktfasta trumkomp i synk med brusande gitarrer, galopperande riff, ett och annat keyboardlager och Stockdales höga toner ger mersmak. Victorious är full av gediget sväng och härligt ylande, precis som 2009-års Cosmic Egg.

Singeln Gypsy Caravan har roterat flitigt sedan fjolårsslutet. I dagsläget spelas framför allt Simple Life (missa inte mungigan!) och Eye Of The Beholder. Skivan är homogen och pigg, och det verkar inte spela någon roll vilka musiker som samlas kring Stockdale. Det låter tveklöst som Wolfmother, det där botemedlet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA