x
Nada Surf: You Know Who You Are

Nada Surf
You Know Who You Are

Nada Surf: You Know Who You Are

GAFFA

Album / Barsuk
Utgivning D. 2016.03.05
Recenserad av
Alex Pettersson

Sedan det New York-baserade rockbandet Nada Surf slog igenom med hitsingeln Popular under 1996 har nog gruppen flugit under radarn för de allra flesta. Denna klassiska sommar- och höstplåga skulle nog få de flesta att se bandet som typexemplet på en one hit wonder. En inställning som är tämligen orättvis då kvartetten sedan dess släppt ett flertal skivor som förtjänar minst lika mycket ihågkommelse som denna – förvisso härliga – gamla klassiker.

På bandets nionde album You Know Who You Are är allt lite lagom småtrevligt på ett för bandet ganska typiskt sätt; helheten känns tämligen gjuten samtidigt som ingenting riktigt utmanar öronen eller på annat sätt sticker ut överdrivet mycket. Vissa skulle säkert hävda att detta är något negativt men för mig finns det någon slags trygghet i denna avsaknad av ängslighet; Nada Surf är ett band som vet var det är och vart det vill ta vägen, och kanske är det också just detta skivans titel skvallrar om? Ibland ringer välbekanta klockor från den pojkcharmiga debuten High/Low, albumet som med sina sockerchockiga riff cementerade sin plats i indie rock-historien, men för det mesta är det en förhållandevis tillbakadragen historia.

Jag har alltid varit väldigt förtjust i Nada Surf men You Know Who You Are känns mer som ett kärt återseende än något annat och framstår som något av ett mellanalbum. Dock är är det fortfarande en mysig skiva vars positiva energi tenderar att smitta av sig tillräckligt mycket för att hålla öronens intresse vid liv.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA