x
Future: Evol

Future
Evol

Future: Evol

GAFFA

Download / Epic
Utgivning D. 2016.02.06
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

I augusti 2014, inte långt efter att Nayvadius Wilburn kraschade det som nu går att tolka som det allra viktigaste förhållandet han haft i sitt vuxna liv, ryktades det om att ett verk av honom döpt till Evol var på väg. Med lagom mängd fyndighet vände Future på "love" för att beskriva vad som pågick och vad han ville ha sagt med sitt nästa släpp. Först 18 månader senare släpps hans fjärde studioalbum, en smärre evighet i världen Future skapat för sin musik, med tanke på att han hunnit släppa fem mixtapes och ett album under den för andra artister rätt korta tiden.

Med dessa i åtanke, en omöjlighet att inte ha när det hela tiden kommer ny musik från Future, är det inte så att Evol är nämnvärt utanför den satta ljudbilden eller mer fokuserad på ett specifikt ämne. Precis som under hela denna massiva kreativa explosion Future verkar bara vara i mitten av handlar var och varannan låt om hans komplicerade relation till de relationer han försakat, liksom hans struliga förhållande med substanser vars kontinuerliga användande lätt förstör förhållanden.

Men några spår på varje Future-projekt bryter alltid mot den mall som följs överlag när han och producenterna samlar material. På Evol är dessa rotade i ljud som ger en större ljudbild, struktur, och elegans. När han har The Weeknd med sig matchar deras röster varandra ypperligt, när Future leds av element som ger honom öppnare utrymmen, ges plats för mer luftig melodi både i musik och i rap. Sviten Future skapat är intakt, även här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA