x
Junior Boys: Big Black Coat

Junior Boys
Big Black Coat

Junior Boys: Big Black Coat

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2016.02.05
Recenserad av
Emil Viksell

Popmusik är egentligen inte särskilt svårt. Det är inte kärnfysik, som man ibland säger. Det söta behöver något salt, och gärna omvänt (men inte alltid). Få grupper har förstått detta så väl som kanadensiska Junior Boys. Dynamiken i konstraster. Duon har alltid lyckats väga upp sensuell soul med klar och avigt dansant synthpop.

I början av karriären ledde de dansgolvsrevolutionen. I viss bemärkelse bidrog de väl till utvecklingen av dansgolvsmusiken, men klubbmusik har alltid levt sitt eget liv lite så där vid sidan av popmusiken. Deras största bidrag finnes istället i hur de fusionerade klubbmusiken med just poppen.

Nu för tiden är klubb-beats nästan lika självklart på topplistorna som R&B. Men trots det lyckas Junior Boys ändå låta säregna med sitt egenartade sound, som den här gången "tar det tillbaka" än mer, med Chicago-house och Detroit-techno. Enda gången det blir lite torrt är när de dränerar beatsen på tempo och landar i superminimalistisk popsoul. Annars är det sötsalt beatsfest rätt igenom.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA