x
Steve Mason: Meet The Humans

Steve Mason
Meet The Humans

Steve Mason: Meet The Humans

GAFFA

Album / Double Six
Utgivning D. 2016.02.26
Recenserad av
Emil Viksell

Den forne The Beta Band-medlemmens solosläpp är alltid orsak till att kritiker går bananer. Recensenter går dock som bekant inte bananer som Richie Finestra (Bobby Cannavale) i Vinyl, med koks och kung fu-film. Utan med superlativer och höga betyg – spännande!

Men sanningen är den att Masons musik är rätt tråkig, mil ifrån sådant som Martin Scorsese alltid älskat och envisas med att visa i rörlig bild: flärd och eufori. Mason bygger istället lågmälda poplåtar mer eller mindre genom att grundligt stapla det ena fjäderlätta på det andra.

Visst är det snyggt. Men skotten Mason har svårt att frigöra sig från det brittiska 90-talsarv han är så stor del av. Ibland låter det britpop på ett sätt som inte gynnar fräschören. Och när han rappar är det på vippen att låta lika friskt som John Barnes rapbidrag till musikhistorien. Triphoppen är dock fortfarande lika ljuv även om det bidrar med ingenting till att föra popmusiken framåt.

Men trots att det för längesedan är dags för samtliga kritiker att släppa anglofilsargen så kan inte heller undertecknad undvika att tjusas av Masons mjuka melodikreationer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA