x
Ebbot Lundberg & The Indigo Children: For The Ages To Come

Ebbot Lundberg & The Indigo Children
For The Ages To Come

Ebbot Lundberg & The Indigo Children: For The Ages To Come

GAFFA

Album / Akashic
Utgivning D. 2016.02.26
Recenserad av
Björn Nyström

The Soundtrack of Our Lives gjorde väl knappast en vackrare låt än Embryonic Rendezvous? Och visst var Royal Explosion närmast orgasmisk rock'n'roll? Sådana tankegångar slår otåligt rot i mig när jag lyssnar på For The Ages To Come.

Sedan Ebbot gick solo har han rasat genom ett tak, släppt ett par EP:s, hyllat Velvet Underground tillsammans med Nina Persson och Magnus Carlson och spelat in mys-TV på Gotland.

Takincidenten kan fortfarande generera fniss om man råkar ha en dålig dag, jag vet. Men de musikaliska pikarna har varit försvinnande få jämfört med när han frontade TSOOL och Union Carbide Productions. Inga konstigheter egentligen.

Men. Jag tänker ju att det är nu det kanske händer. Att jag ska få återbesöka det universum där TSOOL fick mig att svära på att det var Sveriges bästa band, och där bandet öppnade dörrar för mig till all världens rock.

Skivan låter precis så som du tror att den kommer låta. Ändå finns det spår av det som gjorde TSOOL unikt. Mixen av psykedelia, rivig men episk rock och en nypa knasiga infallsvinklar. Men det är tunnare, ungefär så som Bilbo Bagger känner sig: ''som för lite smör över en för stor brödbit''. Det är en besvärlig insikt eftersom texthäftet och de medföljande bilderna är djupt underhållande. Jag hade gärna sett Ebbots poesi jämte bilderna när han befinner sig inuti ett träd paketerat som en fin liten bok.

Jag är likväl osäker på om det här räcker som "soundtrack" (hej ordvits!) om Ebbot får för sig att visa magen och hälla en dunk vatten över sig på en festivalscen i sommar. Jag hoppas att jag har fel.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA