x
Foxes: All I Need

Foxes
All I Need

Foxes: All I Need

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2016.02.05
Recenserad av
Simon Lundberg

När Foxes slog igenom gav hon skenet av att vara spetsig och inte som alla andra. Det stämmer fortfarande, men ändå inte alls. Andra albumet All I Need är ett välsnickrat popmaskineri som talar samma språk som dels indiepubliken via Marina And The Diamonds och Florence + The Machine och dels ballad-/popgenier som Leona Lewis och Cheryl Cole. 

Balladerna är det som sticker ut. För ibland kan just de långsammare låtarna kännas som utfyllnad och så är inte fallet. Balladerna lyfter albumet. Varje ballad känns så genomtänkt att det inte går att hänföras smått. Man sitter där och låtsas att man har en vindmaskin i ansiktet typ.

Just balladerna gör också att låtar som Body Talk och Cruel sticker ut. Ergo ett hyfsat välsnickrat popalbum som kommer att fungera för den breda massan.

Det är skörheten i kombination med kaxigheten som gör Foxes till en helt förvandlad artist sedan den mediokra debuten. Foxes är lite som en maträtt som känns farlig och stark men som visar sig vara mjuk och krämig. Men med den lovade hettan på köpet. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA