x
Tony Banks: A Curious Feeling/The Fugitive

Tony Banks
A Curious Feeling/The Fugitive

Tony Banks: A Curious Feeling/The Fugitive

GAFFA

Album / Esoteric
Utgivning D. 2016.02.26
Recenserad av
Jesper Robild

Få se nu, skäl till återutgåvor? Skivan kan vara svår att hitta, ljudet i behov av uppiffning, en massa bonusmaterial från nån källare … eller så är det bara en klassiker som alla borde höra. Finns det då motiv nog att åter ge ut Genesiskeyboardisten Tony Banks första två soloalbum? Tja, det är väl bara att pricka av.

Debutskivan A Curious Feeling spelades in i ABBA:s studio 1979 och släpptes på CD för bara sju år sedan. Den avskalade progressiva rocken som Banks spelade in i stort sett själv är stämningsfull, men ändå samtidigt "Genesis utan det roliga". Utöver remastring inget nytt. En nypress av The Fugitive på CD är något mer befogad, eftersom originalutgåvan till skillnad från LP:n är out of print. Bonusspåren som saknas på LP:n finns med här och Tonys sång plus Steve Gadd på trummor är en finfin kombo.

Två bra, inte dödsväsentliga album, men som säkert har en större potentiell publik. Båda två kan även fås i svindyra versioner med 5.1-mix på DVD, men för andra än audiofiler duger originalvinylerna lika bra som detta släpp.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA