x
Pet Shop Boys: Super

Pet Shop Boys
Super

Pet Shop Boys: Super

GAFFA

Download / X2
Utgivning D. 2016.04.01
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Som alltid: samma snärtiga anslag, samma artikulerade pratsång, samma tillbakalutade tempo och samma förmåga att reta dansnerven. Oavsett om man myser med Pet Shop Boys på album nummer ett, sju eller – som här – 13, vet man vad som väntar.

Igenkänning är a och o när det kommer till den engelska synthpopduon. Likväl fascinerar Tennant och Lowe genom att spetsa till sitt material och alltid få det att låta fräscht. Första singeln Inner Sanctum är till exempel en ovanligt fläskig klubbdänga som vittnar om att samarbetet med producent Stuart Price är intakt.

Price valdes som producent redan till föregående album, Electric, eftersom Pet Shop Boys ville ta musiken till klubbarna. Frågan är om de på Super inte tar konceptet ännu närmare dansgolven. Hälften av materialet – GroovyUndertow, Say It To MeBurn och redan nämnda singel – är i alla fall lika medryckande som en Avicii- eller Zedd-skapelse. Övriga spår på skivan är traditionella, återhållsamma och betydligt mer textbaserade poplåtar, lämpliga för andhämtning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA