x
Bolywool: Hymnals & Bombs

Bolywool
Hymnals & Bombs

Bolywool: Hymnals & Bombs

GAFFA

Album / Novoton
Utgivning D. 2016.02.27
Recenserad av
André Spång

Idag kräver vi kicken direkt, allt vi tar åt oss och konsumerar ska te sig intensivt och kärnan ska nås utan omvägar. Flödet av, i synnerhet, musik är så konstant och ihållande att bandet eller artisten måste gripa tag omgående. Annars finns det en överhängande risk att lyssnaren riktar sin uppmärksamhet på något annat. Och varför skulle de inte? Precis all annan musik är tillgänglig hela tiden.

Bolywool tar ingen hänsyn till denna problematik, de klär sin musik i tung, krypande och hypnotiserande rock. Nya albumet Hymnals & Bombs är så genomgående genomarbetat, att det är på gränsen till överarbetat. Känslan av att det har vridit och vänts på varenda ton, varenda ackord tills syftet nästan förlorats.

I Hymnals & Bombs finner jag dock några av de mest lågintensiva kickar jag någonsin upplevt. Som knockouts i slow-motion. Problematiken infinner sig i hur tålmodig du väljer att vara, du kan utan problem ducka slaget och välja att söka dig tillbaka till de snabba, lätta kickarna. Och den risken är tyvärr väldigt överhängande på Bolywools senaste skapelse.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA