x
Lava Bangs: Quit Continue

Lava Bangs
Quit Continue

Lava Bangs: Quit Continue

GAFFA

Album / Lovely
Utgivning D. 2016.03.04
Recenserad av
Daniel Horn

"Hej lilla tjej, behöver du hjälp med DJ:andet? Pappa ska ge dig ett och annat råd, så blir allt fint och bra ska du se." Jo, eller så kan Mister Mansplain ta en stund med Lava Bangs Little DJ Helper och sen fucka off. En idé bara.

Punktrion Lava Bangs (tidigare The Volcano) från Göteborg levererar tankeställare på tankeställare. Smackar dessa rakt i din feja som nykladdade slagord på banderoll. Åsikterna smyckas inte med några målande ord, det är direkt på den heta potatisen, precis som musiken. Ingen kommer undan.

På albumet Quit Continue hörs det essentiella från den tidiga riot grrrl-scenen. 90-talets brusiga gitarrer. Det ska dansas, men på såriga fötter. Det ska kännas, irriteras, vara mer än medelmåttigt och någonstans där finner Lava Bangs sin unika spot på den rådande musikscenen, även om nytänkande kanske inte står högst på agendan.

Men vad gör väl det när trion, i en intervju med vakentimmar, deklarerar att Quit Continues lyssnare "ska känna sig förälskad och lite sugen på slagsmål". Kärlek börjar alltid med bråk, sägs det. Bring it on.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA