x
Ray LaMontagne: Ouroboros

Ray LaMontagne
Ouroboros

Ray LaMontagne: Ouroboros

GAFFA

Album / Sony Music Entertainment
Utgivning D. 2016.03.04
Recenserad av
Albin Johansson

Stundande förnyelser, sadla om och satsa allt på ett kort. Ouroboros. Visste ni att det inom alkemin är namnet på den omättlige ormen som äter sin egen svans? Satsar fel. How ironic?

Can you blame him though? Med fem album i ryggen så skulle det sjätte knuffa ut Ray ur bekvämligheten. Tillsammans med Jim James från My Morning Jacket avlades det fram ett psykedeliskt sound som tydligt distanserar sig från den musikrepertoar Ray sedan det hyllade Troubles (2004) har befäst sig inom och 2010 vann en grammis för – God Willin' & The Creek Don't Rise. Det här är istället rivet genom distorsionens mörka sandpapper. En förnyelse som inte blir vad man hoppas på när man är färgad av artistens äldre identitet. Ett kärlekskladdigt Gossip In The Grain och ett strävt, opolerat, Van Morrison-sound som flyter och balanserar. Ouroboros saknar dessa komponenter och låter istället som trängsel i en begränsad ljudbild.

Spår åtta, Wouldn't It Make A Lovely Photograph. LaMontagne säger att han gärna drar sig för offentligheten. Från buken och genom skäggborgen:

"You're never gonna hear this song on the radio!"

Nope.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA