x
Conny Bloom: Fullt Upp

Conny Bloom
Fullt Upp

Conny Bloom: Fullt Upp

GAFFA

Album / Border
Utgivning D. 2016.03.25
Recenserad av
Pontus Bark

"Hoppsan lilla Kerstin!" Just den raden inleder Fullt Upp, och det säger en del. För visst är Conny Bloom rock'n'roll! Dock har väl uttrycket att vara just detta kanske blivit något … gubbigt? Inte många strävar efter att just vara rock'n'roll längre. Kanske är det just därför som det är något skönt med att lyssna på Blooms platta, den är inte modern – men det här är Conny! Kompetent 70-talsrock med småfinurliga, ibland något banala, texter.

Electric Boys frontman har gått över till svenska. Han har hunnit fylla 50, kokar soppa på spik och sjunger om livet som det blev efter att han lagt pengarna han tjänat på taxi och drinkar och som en följd av detta har skattmasen efter sig. Det känns ärligt, inget poserande – bara tvättäkta gubbrock.

Låten Födelsedag sticker ut med romskt folkmusiksväng som gör att den åker direkt in på spellistan som används när det vankas superi. Till sist är intrycket ändå att detta är en platta som knappast bryter ny mark men som funkar att lyssna på tillsammans med rockfarsan när han hälsar på och berättar om sina glansdagar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA