x
The Cult: Hidden City

The Cult
Hidden City

The Cult: Hidden City

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Utgivning D. 2016.03.11
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Efter 33 år måste man kunna begära mer. Inte för att det är dåligt, det är det absolut inte, men när man genom åren blivit bortskämd av världens bredbentaste gitarrist, fått ojämna men intressanta soloprojekt från Englands egen shaman, vill man ha mer nerv. The Cult har alltid kunnat skriva riff som kan krossa berg och fått till ett driv och sväng som få andra band, men det är också få andra som gått vilse fler gånger eller klämt ur sig så mycket ojämnt material.

På deras tionde platta gör de det de ska, men inte mycket mer. Det är en ABC-mall till The Cult, bra riff, bra sväng, bra sång, men inget extra, inga super size fries, ingen dipsås, ingen knastrande produktion och inga Astbury-äventyr, bara rock'n'roll. Och det är bra, ibland riktigt bra, men med alldeles för mycket dödkött.

Produktionen är som alltid från Bob Rock perfekt, men det var mer intressant när han lekte med ljudbilden på The Cult-skivan från 1994. Det som verkligen svänger den här gången är trummorna som blandar Bo Diddley med djungelrytmer och primitiv rock'n'roll. Om vi ändå kunde få mer av det.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA